З 15 лютого в стінах Державного навчального закладу «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» розпочався тиждень професій «Кухар», «Кондитер», «Пекар» та спеціальності «Харчові технології».
Традиційно в перший день тижня викладачами та майстрами виробничого навчання проведено ярмарок-продаж булочних, кондитерських та кулінарних виробів, які були виготовлені власноруч учнями профільних груп. Всі, хто бажали, мали змогу продегустувати ці вироби. Ярмарок вирізнявся різноманіттям асортименту й активністю учнівського та педагогічного колективів училища.
16 лютого майстром виробничого навчання Афанасенко Н.А. проведено позакласний захід професійного спрямування на тему: «Вивчення національної кухні, як елемент патріотичного виховання здобувачів освіти».
17 лютого яскравим моментом тижня була персональна виставка-продаж учениці групи № 207 Шкаревської Олени власних виробів із пряничного та білково- повітряного тіста. Колоритні та смачні вироби не залишили байдужими охочих поласувати солоденьким.
18 лютого в рамках проведення тижня професій відбувся відкритий урок виробничого навчання: «Приготування вареників, галушок, млинчиків з різними начинками», майстра в/н Афанасенко Н.А.
Готуючись до уроку, майстер поставила завдання: закріпити та вдосконалити первинні навички приготування прісного тіста, формування та подачі виробів з нього.
Важливим етапом у підготовці до уроку була дослідницька робота здобувачів освіти, що полягала у пошуку цікавої інформації про вареники, галушки, млинці, яку вони успішно продемонстрували у своїй відео презентації. Здобувачі освіти були розподілені на три бригади, кожна з яких готувала свій виріб та презентувала його для подальшої дегустації.
Урок пройшов цікаво, жваво, за активної участі як учнів групи № 107, майстра виробничого навчання, так й усіх присутніх. Вихованці Афанасенко Н. А. показали високі професійні навички й майстерність, підтвердили достатньо високий рівень кваліфікації, який здобули в ДНЗ «Гадяцьке ВПАУ». Важливим є те, що була досягнута основна мета уроку, Наталія Андріївна довела, що професія не стоїть на місці і сьогодні дивує новими техніками виконання та актуальна на сьогоднішній день.
Результати учнів групи № 107 неабияк порадували адміністрацію та педагогічних працівників, адже ми прикладаємо максимум зусиль для навчання та виховання майбутніх висококваліфікованих робітників, яких так потребує наша держава.
19 лютого відбулося підведення підсумків. Тиждень видався не лише змістовним та цікавим, а ще й смачним. Дякуємо всім учасникам за активну участь.
Запрошуємо всіх бажаючих до нас на навчання.