JSN Solid - шаблон joomla Продвижение

Державний навчальний заклад
"Гадяцьке вище професійне аграрне училище"

Слава Україні!
Героям слава!
Menu

 

головна min     харчові технології

      Якщо Ви хочете у майбутньому стати висококваліфікованим та успішним фахівцем у галузі ресторанного бізнесу, досконало оволодіти професійними секретами майстерності приготування кулінарних, кондитерських виробів, страв та напоїв, то Вам варто вступати до нас на спеціальність «Харчові технології»!

Детальніше...

   IMG 3305 min      IMG 3173 min

 

 

     

Виробничі функції, типові задачі діяльності, уміння та компетенції випускника

Використовуючи нормативну, планову, звітну та облікову документацію, комп’ютерну техніку, методи та інструментарії аналітичної роботи  проводити аналіз і оцінку:

  • організації та якості технічного обслуговування, ремонту та зберігання сільськогосподарської техніки;
  •  надійності і технічної готовності машинно-тракторного парку;
  • техніко-економічних показників роботи машин;
  • використання машинно-тракторного парку (МТП);

Використовуючи нормативну, планову та облікову документацію, звітність, методи та інструментарії аналітичної роботи, проводити аналіз і оцінку:

  • використання обладнання та устаткування ремонтної майстерні, ПТО, гаража;
  • використання обладнання тваринницьких ферм та перевірка його технічного стану;
  • стану експлуатації обладнання і устаткування.

Використовуючи звітно-облікову  та планово-нормативну документацію аналізувати:

  • витрати паливно-мастильних матеріалів;
  • стан ефективного використання електрообладнання і засобів автоматизації сільськогосподарських установок;
  • витрати запасних частин і експлуатаційних матеріалів;

Аналізувати використання  трудових ресурсів.

Оцінювати стан пожежо - та вибухо- пожежонебезпечності об’єктів.

Аналізувати вплив виробничої діяльності підрозділу на екологічну обстановку

Складати плани-графіки технічного обслуговування і ремонту машин,  обладнання і механізмів.

Складати плани виконання  ремонтно-обслуговуючих робіт майстерні, ПТО.

Визначати потребу в енергетич¬них і матеріальних ресурсах.

Визначати потребу в робітниках на дільниці та розраховувати виробничі  площі.

Складати плани-графіки зберігання техніки та обладнання.

Складати плани виконання ремонтно-обслуговуючих робіт  майстерні, ПТО.

Організовувати роботу машинно-тракторних агрегатів в рільництві.

Організовувати безперебійну роботу ремонтно-технологічного обладнання, його технічне обслуговування, ремонт і випробування.

Організовувати робочі місця в майстерні та забезпечувати їх обладнанням, устаткуванням, інструментами, матеріалами і запасними частинами.

Користуючись нормативно-техніч-ною документацією, приладами, обладнаннями, пристроями та інструментом:

  • виконувати технологічні операції в рослинництві, тваринництві та  з відновлення і ремонту деталей, з’єднань, збірних одиниць;
  • виконувати операції технічного обслуговування машин, обладнання і механізмів;
  • виконувати діагностичні операції з визначення технічного стану машин, механізмів і обладнання;
  • виконувати монтаж нового обладнання і його випробування, користуючись нормативно-технічною документацією;
  • регулювати машини і обладнання на заданий режим роботи;
  • комплектувати і готувати до роботи  машинно-тракторні агрегати;
  • користуючись технічними умовами, виконувати дефектування та комплектування деталей, з’єднань, складальних одиниць;
  • здійснювати системний контроль за станом техніки  безпеки, умов праці та  пожежної безпеки.

Сфера професійного використання випускника

Виконання функціональних обов’язків в сфері організації робіт структурних підрозділів  підприємств агропромислового комплексу, фермерських господарств, станцій технічного  обслуговування МТП.

 

Освітньо-професійна програма "Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва"

Go to top