Виготовляти та порціонувати напівфабрикати з риби, яловичини, свинини, баранини. Здійснювати підготовку риби осетрових порід до теплової обробки. Готувати птицю для варіння та смаження. Готувати страви та кулінарні вироби масового попиту із застосуванням різних способів теплової кулінарної обробки.
Виконувати кладку стін середньої складності з цегли, дрібних блоків під штукатурку або розшивку швів одночасно з кладкою; кладку стін простої складності з одночасним облицюванням; кладку стін простої складності полегшеної конструкції. Виконувати кладку стін і фундаментів з бутового каменю під лопатку, колодязів постійного перерізу та колекторів прямокутного перерізу, конструкцій із склоблоків. Укладати в кам’яних будовах заповнень прорізів та перегородок із склопрофілів.
Виконувати операції з базами даних, на комп’ютерному устаткуванні (введення, опрацювання, накопичення, систематизація та виведення інформації) відповідно до затверджених процедур та інструкцій з використанням периферійного обладнання, систем передавання (приймання) даних; готувати до роботи устаткування: магнітні диски, стрічки, картки, папір