12

З 12.02 по 19.02.2018 р. в стінах Державного навчального закладу «Гадяцьке вище професійне аграрне училище» відбувся тиждень професій Кухар, Кондитер, Пекар, Технік-технолог. Під час проведення тижня викладачами та майстрами виробничого навчання проведено ярмарок - продаж булочних і кондитерських виробів, які були виготовлені власноруч учнями профільних груп. Всі, хто бажали, мали змогу купити та продегустувати ці вироби. Ярмарок вирізнявся різноманіттям асортименту й активністю учнів та викладачів училища. Також проведено позаурочне заняття по виготовленню пирога «квітка», з використанням сучасного обладнання.

14.02.2018 року в рамках проведення тижня професій відбувся відкритий урок виробничого навчання: «Приготування борщів» майстра в/н Косенко Л. М.)

Готуючись до уроку, майстер поставила завдання: сформувати вміння і навички учнів у приготуванні різних видів борщів.

Важливим етапом у підготовці до уроку була дослідницька робота учнів, що полягала у пошуку цікавої інформації про борщі, яку вони успішно продемонстрували у своїй відео презентації. Учні були розподілені на три бригади, кожна з яких готувала свій вид борщу та презентувала його для подальшої дегустації.

Урок пройшов цікаво, жваво, за активної участі як учнів групи № 107, майстра виробничого навчання, так й усіх присутніх. Вихованці Косенко Л. М. показали високі професійні навички й майстерність, підтвердили достатньо високий рівень кваліфікації, який здобули в ДНЗ «Гадяцьке ВПАУ». Важливим є те, що була досягнута основна мета уроку – переконати молодь в актуальності обраної професії.

Результати учнів групи № 107 неабияк порадували адміністрацію та педагогічних працівників, адже ми прикладаємо максимум зусиль для навчання та виховання майбутніх висококваліфікованих робітників, яких так потребує наша держава.